FŐOLDAL
     

   
Főoldal
Hírek
Termelők 
Törvény - szabályzatok 
Biodinamika
Receptek
 
 
A biotermelés támogatói
Vajdaság Autónom Tartomány
 
Szekeres László Alapítvány
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 

Kedves Látogatók!

A portál fenntartását és működtetését a Fehér tó – Hagyományápoló és környezetvédő egyesület végzi, amely 1997-ben alakult és az alapszabályzatában a célkitűzései közé van sorolva az organikus termelés fejlesztése. Az egyesületen belül biotermelők alosztálya működik.

A biotermelés iránt érdeklődők számára tanácskozás volt szervezve, Lukácsfalván, 2011 elején. A termelők mellett, az összejövetelen részt vettek az Organikus Szerbia Alap, a Suollo e Salute tanúsítványok kiadásával foglalkozó cég, a Mezőgazdasági Tanácsadói szolgálat és a nagybecskereki mezőgazdasági középiskola képviselői.

A biotermelés útja Közép-Bánátban elnevezésű projektum 2012 márciusában került kidolgozásra, amelyet a Tartományi Gazdasági Titkárság támogatott és megvalósítására szeptemberben-októberben került sor. A projektum keretén belül a biotermeléssel foglalkozó gazdaságok kapacitásának a felmérése és fejlesztése, az új piacok felkutatása, valamint reklámanyagok kidolgozása volt támogatva. Így került sor e honlap beindítására is. A 2012 októberében megtartott tanácskozáson, bemutatásra került a lukácsfalvi biotermelők és a Sonja Marinković Általános Iskola között létrejött együttműködési megállapodás tartalma, mely szerint az iskola parcelláján mintagazdaság lenne létrehozva, ahol az óvodások és az iskolások bevonása révén, a biotermelés iránti érdeklődés fokozása a célkitűzés. A parcella már be van vonva az első éves konverzió folyamatában. A Biotermelés óvodától egyetemig projektumot a
Szekeres László Alapítvány által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Október folyamán a mezőgazdasággal foglalkozó vajdasági újságírók előtt is bemutatkoztak a lukácsfalvi biotermelők.

Közép-Bánátban, Nagybecskerek, Kikinda és Begaszentgyörgy községekben, biotermeléssel 11 termelő foglakozik 50 hektárnyi területen.

Abban a reményben, hogy a kedves Látogatók visszatérnek portálunkra és érdeklődéssel kísérik a biotermelés fejlődését,
tisztelettel Balanyi Sándor – biotermelő (webmester).

 
 
     
 
web design Copyright © Fehér tó HÁKE, Lukácsfalva tel: 023 3885 150 
websas.hu